Vouvray sec-tendre. Domaine Vigneau-Chevreau 'Clos du Rougemont', Loire. Biodynamisch wijn.
Veelzijdige, betaalbare kwaliteitswijn. Zeer toegankelijk en bij diverse gerechten inzetbaar. Zoals bij gerookte zalm, kalfsvlees, een goed aangeklede salade met geroosterde noten, geitenkaas en honingdressing. Puur genieten!
Een geur van noten en witte bessen, specerijen zoals kaneel en caramel.
De smaak kenmerkt zich door witte rozijnen en gerijpte elementen met behoud van frisheid. Frisse zuren met een klein zoetje in de ondertoon geeft absoluut een mooie belevenis.
Vourvray is het belangrijkste appelation in de Tourraine voor witte wijn. De lage heuvels bevatten tufsteen, vuursteen, kalk, zand en klei. Op deze bodems gedijt de chenin blanc uitstekend. De zuurgraad van Vouvraywijnen is doorgaans hoog. In hun jeugd zijn de wijnen licht en verfrissend, met aroma's van groene appel, kweepeer en acacia. Als ze eenmaal gerijpt zijn, komen er honingtonen, noten en soms truffelaroma's tevoorschijn. In Vouvray ontmoeten het land- en zeeklimaat elkaar.
Producent: Domaine Vigneau-Chevreau
Regio/ Land: Tourraine, Loire, Frankrijk
keurmerk: Biodynamische wijn sinds 1995