Crémant de la Loire brut, Château de Passavant, Frankrijk. Biodynamische wijn.
Elegante mousserende biodynamische wijn. Fris, licht fruit met een elegante, zachte mousse. De druiven voor deze wijn komen van een bodem van leisteen met soms zand of kiezel op 60 meter hoogte. Hierdoor is er een goede natuurlijke drainage. Het terroir (de bodem, de invloed van vocht en warmte, kortom de totale omgeving) is dermate goed dat de wijn prima valt te vergelijken met een goede champagne, maar dan voor een mooie prijs.
Heerlijk als aperitief bij sushi, oesters, schaal en schelpdieren.
Méthode traditionnelle. De tweede gisting komt van natuurlijke restsuikers. Er worden geen extra suikers, gist of liqueur d’expédition toegevoegd. Minstens 24 maanden rijping op de fles.
Château de PASAVANT is gebouwd door Foulques Nerra in de 12de eeuw op een oude vestingsplaats aan de rivier de Layon. De wijnkelder daarentegen is zeer modern.
Crémant de la Loire brut AOC Château de Passavant
Frankrijk, Loire
Druivensoort(en): 60% chenin, 20% chardonnay, 20% cabernet franc
Keurmerk: AB (Agriculture Biologique) - Biologisch met certificaat vanaf 2001, maar in 1998 al overgegaan op het produceren van biodynamische wijn.
biodynamischewijn.nl