Anjou Blanc Chateau de Passavant, Loire. Biodynamische wijn.
Mooie droge volle wijn, parfum van abricoos, perzik. Enigszins gepolijste wijn, ondanks dat nog steeds puur. Frisse zuren met daarbij tonen van caramel maken de wijn breed toegankelijk. Soms kenmerken van botrytis wijn.
Heerlijk bij gevogelte, wit vlees, vis, geitenkaas en frisse salades.
Château de PASAVANT is gebouwd door Foulques Nerra in de 12de eeuw op een oude vestingsplaats aan de rivier de Layon. De wijnkelder daarentegen is zeer modern.
Bodem van leisteen met soms zand of kiezel, wijngaarden liggen 60 m boven zeeniveau, goede natuurlijke drainage. Handmatige oogst in meerdere rondes.
Château de Passavant
Anjou Blanc AOC
Biodynamische wijn/ Vin Nature.
6 tot 12 maanden sur lie gerijpt. (De wijnmaker roert met enige regelmaat in het wijnvat zodat de droesem extra diepgang brengt aan de wijn)