Artikel 7 van 27

Monastrell Barrica, Bodegas Los Frailes. Valencia. Biodynamische wijn.

€ 10,95 (inclusief btw)

 

 Een volle, ronde, soepele wijn. Een diepe roodpaarse kleur. Geurend naar bramen, aardbeien en kersen met een vleugje balsamico. 
Een volle, krachtige smaak met frisse, lichte zuren en een lange, kruidige afdronk.
Heerlijk bij tapas- of hapjesbuffet, lamsvlees, barbecue, (vegetarische) rijst- en pastagerechten.

In de wijngaard:   Bodem van zand.
In de kelder:  Drie soorten schilinweking, te weten: één door middel van koolzuur, één bij lage temperatuur en één voor een korte periode van 8 dagen. Fermentatie in roestvrij stalen tanks bij een temperatuur van 26oC.
Bewaarpotentieel:    2-5 jaar

 

Naam: Valencia tinto Monastrell’ DO
Producent: Bodega Los Frailes
Land / streek: Spanje, Valencia
Druivensoort(en): 80% monastrell, 20% garnacha
Keurmerk: Biodynamische wijn. Comité Agricultura Ecológica Comunitat

Van oudsher is de havenstad Valencia het belangrijkste wijncentrum van Spanje. Veel bedrijven zijn alleen handelshuizen, zonder eigen wijngaarden. Het gebied rond Valencia is voornamelijk beplant met sinaasappelbomen. Hierdoor stond Valencia dan ook jaren bekend als gebied dat simpele, weinig verheffende, maar goedkope wijn produceerde. Er wordt echter al  duizenden jaren wijn verbouwd in dit gebied. Nadat de ziekte phylloxera ook hier had toegeslagen is er in Valencia 18.500 hectare wijngaarden opnieuw beplant.

Bodegas Los Frailes is een van de domaines die gerund wordt door de bekende wijnfamilie Velasquez. In de achtiende eeuw behoorde het huis Los Frailes toe aan de Orde der Jezuïten, en na hun uitzetting uit Spanje ging het domein naar de Koninklijke familie van Carlos III in het jaar 1767. Maar al zinds 1771 is het domein in handen gekomen van de familie. Het oppervlak waar wijn wordt gemaakt bestaat uit 10.000 m2.. De oude ondergrondse kelder is van voor 1800 en in het nieuwe deel, gebouwd in 2000, werkt de familie Velazquez biodynamisch maar wel met de nieuwste technologieën.

Bodem & Klimaat
De bodem bestaat onder andere uit kalksteen en zand en het heeft een continentaal klimaat. De zomers zijn er lang, droog en warm en de winters kunnen zeer koud zijn. In de zomer kan de temperatuur stijgen tot 40 graden Celsius, terwijl het in de winter -5 graden Celsius kan worden. 

De druiven
Van de witte druiven wordt Merseguara het meest geplant en bij de blauwe druiven is dat de Bobal. Naast deze soorten worden ook de druivensoorten Macabeo, Moscatel, Malvasia, Garnacha, Monastrell en Tempranillo gebruikt.

Biodynamischewijn.nl

 

 

 

Overzicht
© 2016 - 2024 Biodynamische wijn | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel

Om deze webwinkel te bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.