-10%
Grauburgunder/ Johanitter Gustavshof, Rheinhessen. Biodynamische wijn.
Klassieke droge Grauburgunder met aroma's van ananas en banaan. Intens fruitige smaak met milde zuren. Er wordt gewerkt met natuurlijke gisten, dit komt de eigenzinnige smaak van de Pinot Gris (in Duitsland Grauburgunder genoemd) ten goede. Heerlijk bij een schaal met lekkere hapjes, op een zomerse namiddag. Een Aufschnittplatte zoals ze dat in Duitsland noemen, plakken hausmacher leverworst, bloedworst, gerookte ham met mosterd. Zelf drinken we de wijn in de zon bij picknick met lekkere vegetarische hapjes zoals paprika in olie gevuld met roomkaas.
Overige informatie:
Weingut De Gustavshof gelegen in het hart van Rheinhessen, op ongeveer 30 km ten zuiden van Mainz. Het wordt beheerd door de hele familie inmiddels de 4e generatie en is een klassiek weingut met 18 hectare aan wijngaarden. Sinds 2004 werkt de familie volgens de richtlijnen van de ecologische wijnbouw. Sinds 2012 produceert het bedrijf biodynamische wijn volgens de richtlijnen van Demeter.
Kleur | Wit |
Inhoud | 0.75 |
| |
Afsluiting | Schroefdop |
Type | Stil |
Druivenras | Pinot Gris/Grauburgunder |
Smaaktype | Verfijnd |
Serveertemperatuur | 12 tot 14 graden |
Land | Duitsland |
Alcohol percentage | 12 |
Streek | Rheinhessen |
Biodynamischewijn.nl