XXL Hamburgerbollen
Maak zelf heel makkelijk de heerlijkste XXL hamburgerbollen.
We bakken voor onze gasten in onze B&B Bella Gelria op de Veluwe regelmatig vers brood. Axel Schmidt is onze grote held. Hij heeft me geleerd om heel eenvoudig de lekkerste broodjes te maken. Dit keer een XXL bolletjes.
500 gr. patentbloem (of type T 405)
3 eieren (150 gram)
150 gram melk
75 gram boter
35 gram suiker
15 gram verse gist
8 gram zout
Deze ingrediënten meng je met een lepel of met de hand in een grote kom totdat het mooi gebonden is.
Daarna leg je het deeg 10 tot 15 uur in de koelkast in een ligt ingeoliede bak die je kan afsluiten.
Na de rijstijd bedek je een snijplank ligt met bloem. Je kiept de inhoud uit de bak om op de snijplank. Het deeg verdeel je in zes stukken. Schrikt niet als het deeg kleverig is en uit elkaar zakt.
Ieder stukje vorm je tot een broodje door van 4 of 6 kanten de zijkanten naar binnen te vouwen. Doe dit zachtjes en druk het deeg niet plat.
Leg de broodjes omgekeerd om een bakblik met bakpapier. Bestrijk het met een losgeklopt ei met eventueel wat sesamzaadjes.
Laat het deeg 60 - 90 minuten rusten en bak het tenslotte 8 - 12 minuten met een beetje stoom af in de oven op 230C.
Heerlijke met een vega- of echte hamburger.