Collect&Send
Petit Roubié Viognier
Heerlijke frisse en verfijnde biologische viognier. Uit het zuiden van Frankrijk tussen Montpellier en Béziers. Je bent er vast wel eens op vakantie geweest. Dit is was de locals graag drinken daar tussen de middag of in de namiddag op een hete zomerdag. Heerlijk te combineren met vis, lichte gerechten en groentes. Maar ook als aperitief zeer geschikt. Een fijne geur van perzik, citrus. Licht zuurtje wat mooi in balans is met het overige fruit.
Olivier Azan is al drie decennia actief in de biologische wijnbouw in Zuid-Frankrijk. Als pionier op dit gebied was hij de eerste wijnmaker binnen de appellatie Picpoul de Pinet die volledig biologisch te werk ging. Daarnaast is hij medeoprichter van Millésime Bio, de grootste en meest invloedrijke biologische wijnbeurs ter wereld. In 2018 namen maar liefst 950 biologische wijnproducenten deel aan dit evenement.
De wijnen van Olivier zijn ideaal voor zomerse dagen. Dankzij de Mistral, een verkoelende zeewind, blijven de druiven beschermd tegen extreme hitte en schimmels, wat bijdraagt aan de frisheid en kwaliteit van de wijnen.
Een druif die goed gedijt in de zonnige streken van Zuid-Frankrijk is de Viognier. Deze witte druivensoort staat bekend om zijn aromatische karakter en levert wijnen op met florale tonen, perzik, abrikoos en een lichte kruidigheid. Viognier heeft voldoende zon nodig om zijn volle, romige smaak en subtiele zuurgraad te ontwikkelen, wat hem bijzonder geschikt maakt voor het mediterrane klimaat.