Powerfood! Boerenkoolsalade
Ingrediëten:
Een stronk boerenkool
Twee koppen afgekoelde gekookte rijst
Eén blikje kikkererwten
Paar eetlepels olijven
Een eetlepel citroensap
Vier eetlepels olijfolie
Eén teentje knoflook
Zout, Peper
(naar keuze:)
Eén rode peper
Ingelegde citroen
½ rode ui
Haal een paar stronken verse boerenkool van het land, van de markt of uit de winkel. Gebruik de kool het liefst zo vers mogelijk als hem zoals nu rauw in een salade verwerkt.
Rits de boerenkool van de stronk en was deze in ruim water en laat het goed uitlekken. Hak hem iets fijner op een snijplank of doe dit even snel in een keukenmachine. Bestrooi de kool daarna ligt met zout, kneed deze enkele minuten en laat even staan.
Meng in een kom goede olijfolie met wat citroensap, half teentje knoflook uit de pers, zout en peper tot een smaakvolle vinagrette. Voeg hieraan toe de boerenkool, de afgegoten kikkererwten uit blik, ringetjes olijven, gekookte (afgekoelde) rijst en een in stukjes gesneden tomaat.
Naar smaak kan gekozen worden om een in ringen gesneden rode peper, in plakjes gesneden ingelegde citroenen en een rode ui in ringen aan de salade toe te voegen. Hoe eenvoudig en lekker wil je het hebben?
Natuurlijk drink je er een lekkere biodynamische wijn bij!
Wij hebben gekozen voor de Charisma van het Italiaanse huis Lunaria. Een elegante zachte Trebbiano. met een geur van citrus en rijp geel fruit. Zachte frisse zuren en bitters, licht romig en vol. Heerlijk bij onder andere gevogelte, frisse groene salades en witte kazen.De wijn is biodynamisch gemaakt zonder toegevoegde gisten en filtering.